Herramientas Historia Social Obrerismos Reseñas

Web sobre la història de Sabadell del s.XIX-XX: historiadesabadell.com

obrera.jpg
5 de novembre de 1910, registre i clausura de l’Obrera (FOS) del carrer Estrella  en repressió per la vaga de Seydoux

Arnau Berenguer ens presenta un dels seus projectes: Història de Sabadell.

Història de Sabadell, fou creat farà quatre anys per tal de recuperar la memòria històrica del Sabadell obrer del segels XIX i XX. Sí que existeixen llibres que agrupen diversos períodes del sabadell industrial del s.XIX i XX i el moviment obrer a la ciutat, per exemple el d’Eduard Masjuan sobre els sindicats, ateneus i escoles de la ciutat a principis del XX fins acabada la Guerra Civil: «Medis obrers i innovació cultural 1900-1939. L’altra aventura de la ciutat industrial«, o el del Xavier Domènec centrat en el final del franquisme i el naixement de CCOO: Quan el carrer va deixar de ser seu. moviment obrer, societat civil i canvi polític, Sabadell (1966-1976). Però no existien biografies de sabadellencs accessibles per a tothom en una sola pàgina web, d’aquí el motiu de la creació d’aquesta pàgina.

Captura de pantalla_2016-09-01_17-11-59.png
Detall del portal «Història de Sabadell«.

Tot i que en principi només estava previst tractar biografies de sabadellencs he anat ampliant la pàgina amb altres apartats com la repressió franquista, el sindicalisme revolucionari o l’anomenat terror roig de principis de la Guerra Civil. La pàgina pretén ser un recurs accessible pels interessats en història de la ciutat, historiadors, investigadors o estudiants, així com difondre la memòria històrica. També disposa d’una sèrie d’enllaços a webs sobre memòria històrica del segle XIX i XX a nivell local, de Catalunya i la resta de l’estat.

3 comentarios

  1. HOla Aranu. Soy de Argentina, descendiente de catalanes. Me gustaría saber la historia de Francisco Bretones, Casado con Francisca Morata en los años 30 . Tendrías alguna información ? gracias por tu investigación.

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: